Achter de schermen bij de DKB

28 mei 2014

Kraakheldere afspraken en  draaiboeken waar geen speld tussen te krijgen is. Het is ons nascholingsteam ten voeten uit.

Met z’n vijven organiseren en faciliteren ze alle nascholingen voor de complete eerste lijn in onze regio. Dé onafhankelijke nascholingen voor en door de beroepsgroepen, en daar zijn ze trots op.

Team

De nascholingscoördinatoren van onze afdeling Deskundigheidsbevordering (DKB) hebben elk hun eigen aandachtsgebied. Janneke Middel is betrokken bij de Compagnonscursus van het OZG en de Breedenburgcursus van de stad Groningen. Huisartsen kunnen tevens met al hun vragen over accreditatie bij haar terecht. Karen Diephuis organiseert in samenwerking met de GHC de vele nascholingen die worden aangeboden voor huisartsen en praktijkondersteuners. Ingrid Wagenaar weet alles over nascholingen voor praktijkassistenten. Samen met deze beroepsgroep organiseert zij jaarlijks verschillende nascholingen met als hoogtepunt ‘De dag van de assistente’. Voor nascholingen voor paramedici bent u bij Gerard Tros aan het goede adres. Het Noordelijk Congres en de Breedenburg Ommelanden voor huisartsen worden ondersteund door Janneke Komduur. Daarnaast organiseert zij voor POH GGZ ieder jaar drie of vier interessante nascholingen.

Voor en door de beroepsgroepen

Elke beroepsgroep heeft een DKB commissie, die bestaat uit zorgaanbieders uit de regio Groningen. Het nascholingsteam werkt nauw samen met deze DKB commissies, zodat vraag en aanbod zorgvuldig op elkaar worden afgestemd.