Cursus Praktijkmanagement voorziet in behoefte

24 mei 2018

Sinds twee jaar wordt de Cursus Praktijkmanagement niet alleen aan aios, maar ook aan alumni van de huisartsopleiding aangeboden. Daarmee wordt in een behoefte voorzien.

De Huisartsopleiding UMCG heeft enkele jaren geleden de cursus ‘Leidinggeven, ondernemen en managen in de huisartsenzorg’, in het kort ‘Praktijkmanagement’ ontwikkeld voor haar aios. In samenwerking met het Academisch Huisarts Ontwikkel  Netwerk (AHON) wordt de cursus sinds twee jaar ook aan alumni aangeboden voor huisartsen die er over denken om praktijkhouder te worden of waarnemers die graag meer over praktijkmanagement willen leren.

Inspirerend

Daarmee wordt in een behoefte voorzien. In februari startten maar liefst acht alumni met de cursus. Eén van de deelnemers noemde de cursus inspirerend en motiverend en gaf aan dat ‘de cursus een mooie kans biedt om je, samen met collega's, op een toegankelijke manier te verdiepen in de verschillende aspecten van het managen van een huisartspraktijk.’

Najaar 2018

De cursus start twee keer per jaar met ongeveer zestien deelnemers.  Volgende startmoment is 15 oktober 2018. Klik hier voor meer informatie.