Eindejaarssymposium met Tom van ’t Hek

18 december 2014

In alweer de tweede editie van het eindejaarsymposium voor de Groninger eerste lijn gaf Tom van ’t Hek zijn kijk op de ontwikkelingen in de gezondheidszorg.

Op dinsdag 9 december werd de tweede editie van het eindejaarssymposium  voor de Groninger eerste lijn gehouden in het Hampshire Hotel in Groningen-Zuid. Vanuit alle beroepsgroepen in de eerste lijn waren zorgverleners aanwezig.

Kracht, kennis en kunde

Het programma was even bondig als onderhoudend: Tom van ’t Hek (oud-huisarts, ex-toptrainer in het hockey en actief in diverse media) gaf zijn kijk op de ontwikkelingen in de gezondheidszorg. Kritisch doch luchtig, conform de nieuwe opzet van het symposium, waarin ingestoken werd op het op informele wijze samen terug- en vooruitblikken. Van ‘t Hek benadrukte vooral de belangrijke relatie tussen zorgverlener en patiënt en de intrinsieke krachten van de eerstelijnszorg: laagdrempelig, vertrouwd en dichtbij. Hij riep de aanwezigen op om - waar mogelijk in gezamenlijkheid - zelfbewust en vanuit eigen kracht, kennis en kunde op zoek te gaan naar betere zorgverlening voor patiënten. Uiteindelijk bepaalt het leveren van kwalitatief goede zorg voor patiënten het bestaansrecht van de eerstelijnszorg. De geënthousiasmeerde zorgverleners namen deze inspirerende woorden mee in een geanimeerde en goed bezochte nazit.