ELANN aanwezig bij starterscafé WAGRO

13 mei 2015

Tijdens het starterscafé op 28 april spraken zo’n 25 jonge dokters elkaar over praktijkovername. Zij hebben vooral behoefte aan betrouwbare en accurate informatie over vacatures aangaande opvolging en vestiging.

Op 28 april organiseerde het bestuur van de WAGRO Groningen een starterscafé in het Gezondheidscentrum in Lewenborg. Ditmaal was praktijkovername het gespreksthema. Tijdens de goed bezochte bijeenkomst (circa 25 jonge dokters waren aanwezig) werden de uitkomsten van de vestiging enquête door ELANN gepresenteerd. Vervolgens konden de waarnemende huisartsen en HIDHA’s (huisartsen in dienst van een huisarts) vragen stellen aan een expertpanel met daarin twee praktijkhoudende huisartsen en een recentelijk gestopte huisarts.

De bijeenkomst had een interactief karakter, waarbij veel aspecten rondom het vestigen als huisarts aan de orde kwamen. Zo werd het scenario van een opvolging in het Gezondheidscentrum Lewenborg naast een solistische opvolging van een apotheekhoudende praktijk in Woldendorp gelegd. Tijdens de avond kwam ook nadrukkelijk naar voren dat er bij de WAGRO leden, die vestiging overwegen, een grote behoefte is om met praktijkhoudende collega's, die over 2-3 jaar willen minderen of stoppen met werken, in gesprek te gaan.