Informatiebijeenkomst Menzis

18 maart 2016

Op 10 maart praatten Etty ter Steeg en Frank Zom van Menzis ruim 85 praktijkassistenten op hun verzoek uitgebreid bij over de veranderingen in de zorg.

Op 10 maart organiseerde ELANN samen met Menzis  een bijeenkomst voor praktijkassistenten. Daarmee werd gehoor gegeven aan de behoefte die bij de DKB commissie praktijkassistenten bestaat aan een (jaarlijks terugkerende) nascholing over veranderingen in de zorg.

Het doel van de avond was om meer inzicht te geven in:

  • de (huisartsen) financiering en het contact met Menzis
  • de actuele ontwikkelingen en veranderingen 2016 rond patiëntenzorg
  • contractafspraken  en hoe en waar deze zijn vastgelegd
  • wachttijdbemiddeling
  • hoe praktijk en procedure beter op elkaar kunnen aansluiten m.b.t. het aanvragen van  machtigingen

Vervolg

De bijeenkomst was geslaagd. Met een zaal volledig gevuld met ruim 85 praktijkassistenten werd enthousiast begonnen aan het geven van de presentatie. Vanuit Menzis gaven  Etty ter Steeg, regiomanager Noord Zorginkoop en Frank Zom, zorgadviseur,  toelichting op de geïnventariseerde vragen. Er was voldoende ruimte voor inhoudelijke vragen. Aan het einde van de bijeenkomst gaven  de praktijkassistenten aan dat zij graag (twee)jaarlijks  op de hoogte worden gehouden van veranderingen in het basispakket, protocollen voor vergoedingen en machtigingen. Menzis reageerde direct positief: er komt zeker een vervolg.