Inspirerende Zorgateliers in Berg en Dal

26 november 2015

Een aantal eerstelijns proeftuinen rond innovatie en samenwerking voerde medewerkers van een huisartspraktijk uit Noordoost Groningen en een ELANN/ROS adviseur naar Berg en Dal.

Op uitnodiging van een huisartspraktijk in Noordoost Groningen, toog een ELANN/ROS adviseur naar Berg en Dal voor  het fenomeen ‘Eerstelijns Zorgatelier’. Dit project, dat voorkomt uit het ZonMW subsidieprogramma Op 1 lijn, realiseerde een aantal eerstelijns proeftuinen rond  innovatie en samenwerking.

De Groninger zorgdelegatie wilde ideeën en inspiratie opdoen en kennis en ervaring naar onze  regio halen (en nadrukkelijk niet zelf het wiel opnieuw uitvinden). Tijdens de netwerkbijeenkomst werd een aantal interessante initiatieven gepresenteerd. Zoals een ‘wijkprofiel’, als uitgangspunt voor samenwerking van verschillende zorgverleners rondom een doelgroep of ziektebeeld, en het prijswinnende project Proactieve Ouderenzorg rond de samenwerking tussen  huisarts en wijkverpleegkundige.

De delegatie slaagde in haar missie. De huisartspraktijk en ELANN/ROS slaan de handen ineen om de genoemde projecten te vertalen naar de Groninger setting.