Leerwerktraject voor herintredende doktersassistentes

23 september 2018

Om het toenemende tekort aan doktersassistenten en triagisten aan te pakken, heeft de noordelijke huisartsenzorg de handen ineengeslagen. Samen met de drie ROC’s wordt een verkorte opleiding voor herintredende doktersassistenten gestart.

Het gaat om een leerwerktraject van drie maanden voor minimaal acht uur per week. De student loopt één tot twee dagen per week stage in de huisartsenzorg onder begeleiding van een mentor. De intentie is dat de assistent na afloop van de opleiding in dienst komt bij de praktijk waar stage werd gelopen. De opleiding is gericht op doktersassistenten die na 2004 een diploma hebben gehaald, maar daarna niet meer werkzaam zijn geweest als doktersassistent. De opleiding in Groningen start in januari 2019.

Voor de opleiding wordt nog gezocht naar leerwerkplaatsen bij huisartspraktijken voor doktersassistenten die willen werken in een huisartsenpraktijk. Huisartspraktijken die geïnteresseerd zijn, kunnen contact opnemen met Gerard Gros, g.tros@elann.nl, telefoon 050  3666448.