LHV cursus Praktijkstop komt naar Groningen

29 januari 2019

Overweegt u binnen nu en vijf jaar uw praktijk te beëindigen en over te dragen? Of wilt u associëren met een jonge huisarts en over een aantal jaar uit de maatschap stappen? Dan is de cursus Praktijkstop, die ELANN/ROS op 7 maart in samenwerking met de LHV organiseert, interessant voor u.

De cursus Praktijkstop gaat in op verschillende vragen die aan de orde kunnen zijn, als u overweegt uw praktijk te beëindigen.

Stoppen, associëren en overdragen van de praktijk zijn belangrijke gebeurtenissen. Wanneer wil ik dat gaan doen, welke overwegingen spelen hierbij een rol? Tijdens de cursus Praktijkstop zal Peter van Huizen van de SPH (Pensioenfonds Huisartsen) een toelichting geven op overwegingen die hierin gemaakt kunnen worden.

Proces

Welke mogelijkheden heb ik om een opvolger te zoeken? Wat zijn de wensen van de jonge huisartsen v.w.b. een praktijk? Hoe kan ik dit proces zo goed mogelijk aanpakken? ELANN/ROS heeft veel contacten met huisartsen die willen stoppen én met jonge huisartsen. Vanuit het landelijk onderzoek van LHV en VWS Balans in de huisartsenzorg, de resultaten van onze ‘vestigingsenquête’ en onze ervaringen in de provincie Groningen kunnen we aangeven wat jonge huisartsen zoeken en welke zaken helpen in het proces van praktijkovername of associatie.

Juridisch

Wat komt er allemaal bij een praktijkovername kijken? Welke juridische zaken kom ik dan tegen? Is het verstandig als je iemand op het oog hebt een intentieovereenkomst te sluiten? Wat is de juridische status van onderhandelingen? Welke zaken moeten er in een overeenkomst praktijkoverdracht staan? Waar moet ik extra goed op letten? David Renkema, jurist bij de LHV, neemt je mee en geeft antwoorden op deze vragen.

Panel

Als laatste onderdeel zullen vertegenwoordigers van de VVAA, Noord Negentig en Sibbing in een forumpanel jullie vragen beantwoorden op het gebied van bijvoorbeeld:

  • combi praktijk en bedrijfspand, fiscale ins en outs
  • wat gebeurt er in financiële en fiscale zin bij de overdracht
  • wat moet ik regelen om na de praktijkoverdracht als waarnemend huisarts te werken

Meer info

De LHV cursus Praktijkstop is gepland op donderdag 7 maart van 18.00 tot 21.30 uur bij ELANN/ROS, Damsterdiep 191 te Groningen. Inloop met soep en broodjes vanaf 17.30 uur. Deelname is gratis. De cursus is geaccrediteerd (3 punten). Klik hier voor meer details en inschrijving.