Terugblik conferentie openingsweek nieuwe OZG

27 november 2018

In het kader van de openingsweek van het nieuwe Ommelander Ziekenhuis Groningen organiseerde ELANN in opdracht van het OZG op 6 november de conferentie De beste zorg in Noordoost Groningen. Ook in 2025!

Zo’n 150 bezoekers luisterden naar zeven prominente spelers uit de zorg in Noordoost Groningen die in een notendop hun visie op de toekomst schetsten. Daarna werd in deelsessies met de sprekers verder gediscussieerd. Onder leiding van avondvoorzitter Femke Wolthuis volgde een paneldiscussie waarin de sprekers aangaven of zij naar aanleiding van de deeldiscussies hun visie wilden aanscherpen of bijstellen.

Samenwerking tussen zorgverleners onderling maar ook met gemeenten en een grotere rol daarbij voor de patiënt kwamen naar voren als de twee belangrijkste wensen én voorwaarden om voor de toekomst de zorg in de regio zeker te kunnen stellen.

Technologische ontwikkelingen

Trendwatcher en futuroloog Richard van Hooijdonk zorgde voor een spetterend einde van de conferentie. In een vlammend betoog maakte hij duidelijk dat die toekomst voor de zorg er sowieso anders uitgaat zien, ook als we als spelers in de zorg niets doen. Technologische ontwikkelingen binnen de zorg zijn volgens hem de meest vooruitstrevende en hij deed daarom een oproep aan alle bestuurders in de zorg om nu al te zorgen voor input van jongeren bij het ontwikkelen van beleid. Volgens Van Hooijdonk beschikken jongeren bij uitstek over de passie, de nieuwsgierigheid en de creativiteit die nodig is om tijdig te kunnen anticiperen op, en vooral ook experimenteren met deze technologieën.

De organisatie kijkt terug op een geslaagde en inspirerende avond.