Werving van tijdelijk of vervangend personeel

21 maart 2016

Het aantrekken van tijdelijke medewerkers kan nog een hele klus zijn. Wist u dat u de bemiddeling en een groot deel van de sollicitatieprocedure ook uit kunt besteden aan ELANN?

Vakantie, ziekte en zwangerschapsverlof zijn de voornaamste redenen om tijdelijk personeel in te huren. Ook piekbelasting, bijvoorbeeld na de zomervakantie of rond de griepvaccinatie, kan een aanleiding om het medewerkersbestand (tijdelijk) te  versterken.

De hoeveelheid (administratieve) handelingen die bij het inzetten van tijdelijk personeel  komt kijken, is een bijkomende belasting. Denk aan de werving en selectie, maar ook aan het opstellen van een contract. Deze werkzaamheden kunt u door ELANN laten uitvoeren.

ELANN beschikt over een database met gegevens van praktijkmedewerkers en huisartsen die tijdelijk of structureel in uw praktijk kunnen werken. Naast bemiddeling verzorgt ELANN ook een groot deel van de verdere afhandeling van de sollicitatieprocedure.  Een (tijdelijke) medewerker komt na bemiddeling bij u in dienst.

Zo werkt het

Als u een tijdelijke medewerker nodig heeft, dan maakt u dit kenbaar aan ELANN. De P&O medewerker van ELANN selecteert een aantal geschikte kandidaten, voert gesprekken met hen en legt hun CV’s  aan u voor. Nadat de keuze voor een kandidaat is gemaakt, maakt de P&O medewerker afspraken met de kandidaat over arbeidsomvang, duur en salaris en legt dit vast in een tijdelijke arbeidsovereenkomst. Deze overeenkomst wordt gesloten tussen u en de betreffende kandidaat. De kosten voor een geslaagde bemiddeling zijn € 150,- (excl. BTW). Slaagt een bemiddeling niet, dan worden er geen kosten in rekening gebracht.

Meer informatie

Binnenkort brengen wij een folder uit met informatie over onze facilitaire ondersteuning. Deze brochure zal worden uitgereikt op toekomstige (nascholings)evenementen van ELANN en de GHC. Onze P&O adviseur Gerard Tros vertelt u er graag meer over. Hij is bereikbaar via de mail en op telefoonnummer 050 3666448 (ma-wo-do-vr).