ZorgDomein: nu ook voor verloskundigen

9 juli 2015

Na de huisartsen kunnen nu ook verloskundigen digitaal verwijzen via ZorgDomein naar de ziekenhuizen in Groningen en Noord-Drenthe. Dit najaar is het zover.

Vanaf 1 oktober 2015 bieden de poliklinieken gynaecologie en verloskunde van het Martini Ziekenhuis, Universitair Medisch Centrum Groningen, Wilhelmina Ziekenhuis Assen, Ommelander Ziekenhuis Groep en Treant Zorggroep, locatie Refaja verloskundigen de mogelijkheid digitaal te verwijzen via de ZorgDomein Verwijsapplicatie. Hiermee wordt een nieuwe stap gezet naar verdere verbetering van de samenwerking met de verloskundigen in dit adherentiegebied. Op dit moment maken nagenoeg alle huisartsen in de regio Groningen en Noord-Drenthe gebruik van ZorgDomein en kunnen zij verwijzen naar en/of diagnostiek aanvragen bij de aangesloten zorginstellingen in de regio. Sinds enige tijd is het ook mogelijk voor verloskundigen om met de ZorgDomein Verwijsapplicatie te verwijzen naar de op ZorgDomein aangesloten ziekenhuizen.

Inhoud

Vanaf 1 oktober 2015 is het actuele zorgaanbod van de poliklinieken gynaecologie en verloskunde van de ziekenhuizen uit de regio Groningen en Noord-Drenthe digitaal beschikbaar in de ZorgDomein Verwijsapplicatie. Vanaf dat moment kunnen verloskundigen hun patiënten digitaal naar dit zorgaanbod verwijzen. Met behulp van de informatie uit  ZorgDomein Verwijsapplicatie kunnen zij samen met de patiënt een keuze maken uit het verwijsaanbod.  ZorgDomein bevat  informatie over o.a. het zorgtraject, de actuele toegangstijd, patiëntinformatie waarmee de patiënt zich op de juiste wijze kan voorbereiden op de afspraak, eventuele verwijscriteria/voorbereiding etc. Na een keuze voor het gewenste zorgaanbod wordt vanuit het Verloskundigen Informatiesysteem (VIS) de verwijsbrief direct vooringevuld met relevante informatie en digitaal naar het gekozen ziekenhuis verzonden. Meer informatie over ZorgDomein, het aanmeldformulier en informatie over installatie is verkrijgbaar via de servicedesk van ZorgDomein. Aan het gebruik van ZorgDomein door verloskundigen zijn geen kosten verbonden. De genoemde ziekenhuizen financieren dit, omdat zij de samenwerking met de verloskundigen nog beter willen laten verlopen.

Instructie

Om verloskundigen wegwijs te maken in het gebruik van ZorgDomein, organiseert elk ziekenhuis een instructieavond. Tijdens de instructie wordt geleerd te werken met ZorgDomein en wordt meer informatie gegeven over het zorgaanbod van de ziekenhuizen zoals in ZorgDomein getoond. De instructieavonden staan op de volgende avonden ingepland:

Datum

Tijdstip

Locatie

14 september 2015

19:30–21:00

Wilhelmina Ziekenhuis Assen

21 september 2015

19:45–21:15

Treant Zorggroep, locatie Refaja

22 september 2015

19:30–21:00

Martini Ziekenhuis

24 september 2015

19:30–21:00

Ommelander Ziekenhuis Groep, locatie Delfzicht

29 september 2015

19:30–21:00

Universitair Medisch Centrum Groningen

 

Aanmelden

Aanmelden voor de instructieavonden kan via deze link.

Downloads

Meer informatie en een aanmeldformulier Gebruik ZorgDomein vindt u in de downloads.

Download Informatie ZorgDomein verloskundigen.pdf

Download Aanmeldformulier ZorgDomein.pdf