Continuïteit huisartsenzorg

ELANN/ROS ondersteunt al enkele jaren de praktijkopvolging in de provincie Groningen. Hierbij zijn verschillende activiteiten ontwikkeld voor zowel praktijkhouders als huisartsen die overwegen een praktijk te zoeken.

Huisartsen die overwegen een praktijk te zoeken

Startersgesprek

Zorgprofessionals met ambitie om een praktijk over te nemen staan voor diverse keuzes: Wil ik een solopraktijk, een (kosten) maatschap of juist een HOED? Zoek ik in de stad of juist op het platteland? Onze adviseurs ondersteunen en adviseren ‘starters’ in hun zoektocht naar een passende praktijk en/of een duopartner. Je kunt een afspraak maken voor een startersgesprek.

Zorgondernemersscan

Zorgondernemers zijn er in alle soorten en maten. Je hebt organisatoren, analytici, verbinders en pioniers. Onze zorgondernemersscan is een handige tool, die snel laat zien wat iemands ondernemerskwaliteiten zijn en hoe die verder ontwikkeld kunnen worden.

Duovorming

De zoektocht naar een geschikte duopartner voor gezamenlijke praktijkvoering is vaak lang en lastig. Het gaat immers niet alleen om het vinden van kandidaten, maar ook om de juiste klik en een goede match. Onze adviseurs helpen en adviseren bij deze zoektocht. Ze faciliteren de gesprekken en helpen onderzoeken of er een strategische en persoonlijke klik is.

Ieder jaar organiseren wij samen met de WAGRO een avond Meet your mate,  waar duovorming centraal staat. Belangstelling? Neem contact met ons op en zodra de datum bekend is sturen we je een uitnodiging.

Wij bieden meer ondersteuning. Het betreft altijd ondersteuning naar aanleiding van de vraag. Voor meer informatie klik hier voor onze menukaart.

Afgelopen najaar zijn wij met huisartsen, waarnemers en AIOS voor de derde keer met een busreis naar huisartsenpraktijken in ‘de Ommelanden’  geweest. Ook dit jaar staat er weer een busreis gepland. Belangstelling? Neem contact met ons op en zodra de datum bekend is laten we je het weten.

Huisartsen en praktijkhouders die de praktijk willen overdragen of willen associeren met een startende huisarts

Inzicht in wensen praktijkoverdracht

Alle huisartsen in de provincie Groningen hebben de mogelijkheid om advies te vragen over praktijkopvolging. Wij hebben structureel contact met de huisartsen die 58 jaar en ouder zijn. Wij ondersteunen en adviseren bij besluiten rond zowel een praktijkstop als het associëren met een startende huisarts. Op deze manier hebben wij in kaart welke behoefte er in de provincie Groningen aan praktijkopvolging is.

Cursus praktijkstop

Op 7 maart organiseren wij de cursus praktijkstop van de LHV in Groningen. Deze editie is inmiddels volgeboekt, maar de cursus wordt in het najaar nogmaals georganiseerd. Belangstelling? Neem contact met ons op en we houden je op de hoogte.

Huisartsen, waarnemers en praktijkhouders

Of je nu waarnemer of praktijkhouder bent, de zorg voor de Groninger patiënten lever je met elkaar. Wij ondersteunen die gezamenlijkheid. Dat doen we door huisartsen met elkaar in verbinding te brengen. Soms gericht op een individuele vraag; we kunnen bijvoorbeeld in ons netwerk een collega vinden die je verder kan helpen. Jaarlijks ondersteunen wij ook de bijeenkomst WAGRO meets HAGRO, waarbij alle praktijkhouders en waarnemers uit de provincie worden uitgenodigd. Nieuwsgierig? Klik hier voor de nascholingsagenda en hou deze in de gaten.