LEAN in de praktijk

< terug Vrij
Datum donderdag 06 juli 2023
Tijd 18:00 - 22:00 uur
Type nascholing Op locatie
Locatie Flonk Hotel Groningen Zuid (voorheen Best Western Plus Hotel Groningen Plaza)
Organisatie Elann i.s.m. de LHV en in opdracht van de GHC
Prijs € 215,00
Meer informatie bij: Ingrid Wagenaar
Meer Informatie e-mail: i.wagenaar@elann.nl
Meer Informatie telefoon: 06-20034251
Doelgroep Doktersassistent, Huisarts, Physician assistant, POH, Praktijkmanager, Praktijkverpleegkundige, Verpleegkundig specialist
Accreditatiepunten toegekend ABC1: 4
KABIZ (DA): 4
NVvPO: 4
KABIZ (PM): 4

Inschrijven met accountRegistreren en inschrijven


Inleiding

Staat uw telefonische bereikbaarheid onder druk door de vele telefoontjes? Wilt u minder gestoord worden tijdens het spreekuur, een kortere terugbellijst, nooit meer zoeken naar formulieren of verbandmateriaal en geen uitpuilende kasten in uw behandelkamer?
Begin bij het begin. Volg als team de workshop LEAN in de praktijk, zodat iedereen weet waar het over gaat. Kleine dagelijkse knelpunten met LEAN verbeteren leidt al snel tot rust en tijdswinst. Het doel is dat u niet harder maar slimmer gaat werken.


Inhoud

De workshop LEAN in de praktijk begint met een theoretische inleiding. Na de inleiding wordt overgegaan op een simulatietraining waarin de deelnemers onder een vergrootglas ervaren hoe chaotisch een praktijkproces kan verlopen als instructies onduidelijk en protocollen verouderd zijn, (werk)afspraken niet worden begrepen en geen uniformiteit bestaat in gemaakte afspraken. Tijdens de simulatietraining wordt ook duidelijk welke enorme verbeteringen mogelijk zijn na het implementeren van het LEAN werken. Daarnaast worden tijdens de workshop veel praktische voorbeelden getoond die bij vrijwel alle deelnemers zeer motiverend werken.

Dit is een kennismakingsnascholing voor huisartsen, doktersassistenten, praktijkondersteuners, VS'en en PA's die meer willen leren over LEAN. U kunt individueel komen, met enkele collega's, maar ook met het hele team. Wat telt is dat uw hele team in woord en daad achter LEAN gaat staan.


Doelstelling

De workshop is de aftrap, het startpunt van het nieuwe werken. U leert wat LEAN werken voor u kan betekenen en wat de verspillingen zijn in uw processen. Vervolgens leert u om te denken in processen en leert u klantgerichter te werken.


Leerdoelen
  • De vijf principes en belangrijkste tools van LEAN;
  • Hoe de patiënt centraal staat;
  • Hoe u verspillingen als wachten, controleren en dingen dubbel doen opspoort en verwijdert;
  • Waarom LEAN een 'way of life' is;
  • Hoe u door 5S een opgeruimde spreek- en behandelkamer krijgt;
  • Hoe LEAN u rust oplevert.

Programma

De precieze invulling van de avond wordt tijdens de nascholing bekendgemaakt. Globaal ziet het programma er als volgt uit:
17.30 uur Ontvangst met soep en broodjes
18.00 uur Theorie/instructie/oefenen
20.00 uur Koffie/thee pauze
20.15 uur Theorie/instructie/oefenen
22.00 uur Afsluiting


Docent
  • Margareth Heuveling, consultant en LEAN-specialist
  • Ulrich Schultz, huisarts en LEAN-specialist

Overige informatie

Deze nascholing is voor 4 punten geaccrediteerd voor huisartsen, praktijkmanagers, praktijkondersteuners en doktersassistenten. Overige doelgroepen ontvangen een certificaat.


Inschrijven met accountRegistreren en inschrijven< Terug