Vraag en aanbod stageplaats


 • Chantal is per direct op zoek naar een leuke stageplaats ter afronding van haar opleiding tot doktersassistente bij FLAIR scholingstrajecten. Het betreft een stage van 360 uur in de regio Groningen:
  "Wat ik meebreng is mijn enthousiaste, leergierige en vriendelijke persoonlijkheid. Ik heb veel ervaring in zowel telefonisch als face to face contact. Dit ter ondersteuning van de praktijk. Ik ben een invoelende persoonlijkheid, ik kan goed onder tijdsdruk werken en ik ben communicatief erg vaardig. Verder kan ik goed overzicht houden en accuraat reageren. Ik zie uit naar uw reactie!"


 • Spijt, dat ik (Hilda) door omstandigheden de opleiding doktersassistente na het eerste jaar heb verlaten eind jaren 90. Deze wil ik nu graag afmaken in de BBL variant en daarom heb ik mij ingeschreven en start ik per september 2020 de opleiding. In het verleden ben ik werkzaam geweest als Medisch Secretaresse in het ziekenhuis, de geestelijke gezondheidszorg en een arbodienst. Momenteel ben ik werkzaam bij een zorgverzekeraar.
  Bent u op zoek naar een assistente in opleiding die gelijk goed aan het werk gezet kan worden in de administratieve taken? Dan ben ik de assistente die u zoekt.
  Ik leer snel, ben niet bang aangelegd. De klanten van mijn huidige werkgever waarderen mij om mijn duidelijke en vriendelijke uitleg die ik hen geef.
  Voor de opleiding ben ik een betaalde leer en werkplek nodig voor 16 tot 20 uur. Ik ben in het bezit van een rijbewijs en auto. Mijn voorkeur gaat uit naar een grotere praktijk waar de assistentes veel medische handelingen mogen verrichten in de omgeving van Assen. Zelf woon ik in AA en Hunze. Ik kan op korte termijn beginnen.

 • "Mijn naam is Rennie en woonachtig te Boerakker. Als ziekenverzorgster heb ik ruim 25 jaar ervaring in de thuiszorg, daarnaast heb ik cursussen en bijscholing gevolgd.
  In augustus 2019 ben ik gestart met de één jarige opleiding voor Doktersassistente aan het Volwassenen College te Heerenveen. Eind juni 2020 hoop ik klaar te zijn met het theoretische deel van mijn opleiding. Om praktijkervaring op te doen ben ik nog op zoek naar een fijne stageplek om mijn opleiding succesvol te kunnen afronden. De stage betreft zo'n 360 uur wat onderverdeeld kan worden in 3 of 4 dagen per week.
  Is hier wellicht een mogelijkheid toe bij u in de praktijk?"


 • Thalia uit Groningen zoekt een baan als doktersassistente voor 16 tot 24 uur per week. Zij is gediplomeerd doktersassistente (2017) en heeft ambitie om te zijner tijd de opleiding verpleegkundige te gaan volgen. Thalia heeft ervaring bij een ziekenhuis, een huisartsenpraktijk, een asielzoekerscentrum en bij een medische keuringsinstantie. Welke huisartsenpraktijk is bereid om haar een kans te geven?


 • Anouk gaat in september de opleiding tot POH Somatiek volgen en zoekt daarvoor een leuke leer-/werkplek bij een huisartsenpraktijk: “Na mijn afstuderen in 2014 ben ik gaan werken als wijkverpleegkundige. Vervolgens heb ik de overstap gemaakt naar revalidatiezorg voor Chronisch Zieken gericht op long-, hart- en diabetesrevalidatie. Graag zou ik de kennis vanuit mijn huidige functie en vanuit de wijkverpleging samen laten komen en ik zie de huisartsenpraktijk hierbij als mooie werkomgeving. Ik ben dan ook voornemens om de opleiding tot POH-S te gaan volgen en zou hier graag in september 2020 mee willen starten. Ik zoek dan ook een leuke leer-/werkplek voor de duur van de opleiding en mogelijk ook daarna. Graag zou ik in gesprek komen met een huisartsenpraktijk die op zoek is naar een praktijkondersteuner/verpleegkundige met ervaring met de doelgroepen.”


 • Lisa is woonachtig in Zuidhorn en 7 jaar werkzaam als regisserend wijkverpleegkundige in de thuiszorg: “In september 2020 ga ik starten met de opleiding praktijkverpleegkundige en daarom ben ik op zoek naar een leer/werkplek van 24-28 uur per week bij een huisartsenpraktijk in de omgeving Groningen/Westerkwartier. Het begeleiden van  geriatrische cliënten/patiënten en begeleiden van patiënten/ cliënten met een chronische ziekte vind ik leuk en past bij mij. Ik heb een brede kennis en ervaring en zal goed passen als medewerker binnen een huisartsenpraktijk. Tijdens mijn studie HBO-V heb ik als stagiaire en vakantiekracht ervaring opgedaan op verschillende afdelingen in het verpleeghuis en ziekenhuis zoals longgeneeskunde, vaatchirurgie, interne geneeskunde en long stay (somatiek en PG).
  Graag zou ik in gesprek komen met een huisartsenpraktijk die op zoek is naar een verpleegkundige met ervaring. In overleg zou ik ook eerder dan september kunnen beginnen."


 • Monique uit Groningen is op zoek naar een stage van 240 uur als doktersassistente:
  Onlangs heb ik het theoretische gedeelte van mijn opleiding met veel plezier afgerond. Ik stel hoge eisen aan mezelf en wil kwalitatief goed werk leveren en kan prima zelfstandig werken, maar functioneer ook goed in een team. Verder sta ik bekend als zorgvuldig, stressbestendig, positief, opmerkzaam en pak ik nieuwe dingen snel op door mijn leergierigheid & nieuwsgierigheid. Woonachtig in Groningen gaat mijn voorkeur uit naar een positie in een straal van 30km maar ik ben flexibel wat betreft deze afstand en ook het aantal uren. Ik werk graag en kan niet wachten om in de zorg aan de slag te gaan! 

 • Dorinde uit Leek is op zoek naar een stage van 480 uur als doktersassistente:
  "In november 2019 ben ik gestart met de opleiding MBO 4 doktersassistente, 3e leerweg aan het ROC Friese poort in Leeuwarden. Vanaf september 2020 mag ik stagelopen. Ik kijk er erg naar uit om de dingen die ik heb geleerd in de praktijk te brengen. Ik heb al ruime werkervaring als verkoopassistente in onder andere de Bruna en de plaatselijke bakker. Door het vele klantencontact heb ik gemerkt dat ik graag werk met verschillende mensen. Nu ben ik op zoek naar een leuke uitdagende stageplek. In totaal mag ik 480 uur stagelopen. De uren kunnen verdeeld worden over 3-4 dagen in de week. Bij welke noordelijke huisartsenpraktijk zou ik aan de slag kunnen? Uiteraard kan ik mijn motivatiebrief en CV aan u toezenden."

 • Saskia uit Leek is op zoek naar een stage van 480 uur als doktersassistente:
  "Sinds november 2019 ben ik met veel enthousiasme begonnen aan de opleiding voor doktersassistent. Dit is volwassenonderwijs aan het ROC Friese Poort in Leeuwarden. In september 2020 moeten studenten van deze opleiding stagelopen om praktijkervaring in dit vakgebied op te doen. Ik zoek een stageplek voor 480 uur, ongeveer 24 uur per week. Het lijkt mij heel erg leuk om de kennis en de vaardigheden die ik de afgelopen periode al heb verworven in de praktijk toe te passen. Ik heb gewerkt als assistent drogist en schoonheidsspecialist in een drogisterij/ parfumerie. In deze baan heb ik veel ervaring opgedaan in het omgaan met mensen en het adviseren van geneesmiddelen die in de drogisterij worden verkocht.  Voor mijn studie heb ik twee extra keuzedelen namelijk: Geneesmiddelenkennis en Specifieke doelgroepen. Ik heb voor deze twee gekozen omdat ik het erg belangrijk vind om goed advies te kunnen geven aan de patiënt, een bijdrage te kunnen leveren aan medicatietrouw en medicatieveiligheid. Onder specifieke doelgroepen vallen ook de ouderen. Deze groep groeit en het aantal mensen met bijvoorbeeld dementie en hart- en vaatziekten stijgt. Graag zou ik mij hier te zijner tijd meer in willen verdiepen. Ik werk nauwkeurig, ben sociaal, kan goed luisteren en leergierig. Mocht u naar aanleiding van deze brief behoefte hebben aan een nadere toelichting, dan ben ik vanzelfsprekend graag bereid deze in een vrijblijvend kennismakingsgesprek te geven. Ook wanneer er andere vragen zijn kunt u altijd contact met mij opnemen."

Meer informatie en contactgegevens via Gerard Tros.

 

 

Meer weten?

Heeft u interesse in een bepaalde oproep? Of wilt u ook kosteloos een oproep plaatsen om een werkplek of stageplaats te vinden in een huisartsenpraktijk in de provincie Groningen of Noord-Drenthe? Neem dan contact op met Gerard Tros.