Vraag en aanbod stageplaats of werkplek


 • "Mijn naam is Nadine en woon in Zuidhorn. Na de opleiding HBO-Verpleegkundige in Groningen, heb ik gewerkt in het ziekenhuis en in de wijkverpleging. 
  Persoonsgerichte zorg en het geven van begeleiding is wat mij erg aanspreekt en daarom wil ik in september 2021 beginnen met de opleiding verpleegkundige praktijkondersteuner. Hiervoor ben ik opzoek naar een stageplek voor 6-8 uur bij een huisartsenpraktijk. 
  Wie kan mij helpen aan een stageplek?"

 • Karianne is op zoek naar een BBL-werkplek om zich om te laten scholen tot doktersassistente.
  “Inmiddels ben ik 8 jaar werkzaam als wijkziekenverzorgende in de thuiszorg, en sinds 5 jaar in een zelfsturend team van Buurtzorg. Om mij verder te ontwikkelen, ben ik op zoek naar een andere functie en nieuwe uitdaging binnen de zorg.
  Graag zou ik op korte termijn starten met de opleiding (derde leerweg) van het Noorderpoort College. 
  Vanwege mijn huidige diploma en ervaring, kan ik de opleiding in 1,5 jaar volgen.
  Het leggen van contacten en het visitekaartje zijn van de organisatie hebben er mede voor gezorgd dat ik zelfstandig en precies kan werken, initiatief nemen en keuzes maken die op dat moment het beste lijken. Werken met patiënten, het assisteren van de artsen en de administratieve werkzaamheden in het beroep als doktersassistente is zeer afwisselend, geen dag is hetzelfde en dit spreekt mij zeer aan. Zorgvuldigheid, open, vriendelijk en flexibel en stevig in de schoenen zijn eigenschappen die op mij van toepassing zijn.
  Wie kan mij helpen aan een leerwerkplek?”
  De contactgegevens van Karianne zijn beschikbaar via Gerard Tros

 • Seda woont in Groningen en heeft 3 jaar de opleiding doktersassistente gevolgd aan het Noorderpoort. Door omstandigheden heeft ze haar diploma niet kunnen behalen, maar dit gaat binnenkort alsnog gebeuren. Seda zoekt nog per februari 2021 een stage voor 15 maanden, 16 uur in de week.
  “Ik wil graag een stage volgen waarbij ik mij zelf meer ga ontwikkelen en veel kan leren natuurlijk. Ik hoop dat een praktijk een plaats voor mij heeft.”

 • GEZOCHT STAGEPLAATSEN HUISARTSGENEESKUNDE VOOR STUDENTEN MASTER PHYSICIAN ASSISTANT
  GRONINGEN –Studenten van de opleiding Master Physician Assistant (MPA) van de Hanzehogeschool Groningen zijn blijvend op zoek naar stageplaatsen huisartsgeneeskunde in de regio Noord en Oost Nederland.
  De MPA opleiding is een 2,5 jarige, duale Master of Science opleiding, waarbij studenten wekelijks op de woensdag cursorisch onderwijs genieten aan de opleiding in Groningen (voor een overzicht van het curriculum zie: www.hanze.nl/mpa). Daarnaast verwerven de studenten op hun eigen praktijkleerplek binnen een leermeester-gezel relatie de benodigde specialistische competenties. Voorts worden studenten binnen het praktijkleren tevens verzocht om 7 stages buiten het eigen specialisme af te ronden. Deze stages zijn gekoppeld aan de thematiek van het vak Klinische Geneeskunde & Farmacotherapie. Het doel van deze stages is het behalen van generalistische competenties.
  Van u als geïnteresseerde huisarts verwachten we dat u affiniteit heeft met enige vorm van praktijkopleiding (AIOS, co-assistenten), daarnaast een coachende houding bezigt, maar bovenal ook medische taakherschikking via physician assistants omarmt. Dit vooral, omdat de eis aan onze studenten is dat zij aan het eind van hun stage huisartsgeneeskunde de nodige doelen moeten hebben behaald, waaronder het onder reactieve supervisie consulten kunnen verrichten. Dit alles teneinde beoordeeld door u als huisarts.
  De stagevergoeding die u als huisarts bij de opleiding MPA kunt declareren betreft € 500,- voor een stageperiode van 3 weken uur (= 72 uur) per student.

  Mocht u aan aanvullende informatie willen, dan is de heer Luppo Kuilman (programma-manager) graag bereid u te woord te staan. Hij is bereikbaar via: l.kuilman@pl.hanze.nl

 • Mijn naam is Nynke, woonachtig in Eelde. momenteel werkzaam bij centrum voor thuisbeademing als verpleegkundig consulent, waarbij ik vooral met COPD en oa. ALS patiënten in aanraking kom en ervaring heb opgedaan in het begeleiden tijdens het ziekteproces. Ik werk zowel in het ziekenhuis op de IC als longafdeling en voer visites uit bij patiënten thuis. Werkervaring heb ik oa op de hartbewaking en intensive care. Daarnaast onder andere ervaring in zelfstandig spreekuur uitvoeren in huidig werk, maar ook in het verleden als militair verpleegkundige bij de Koninklijke Marine waarbij ik een deel van de militaire huisartsspreekuur uitgevoerd heb. Ik heb gemerkt dat ik de contact met patiënt tijdens de spreekuren erg leuk vindt en daarom, wil ik in september 2021 bij Hanze hoge school Groningen beginnen met de opleiding POH S. Hiervoor ben ik opzoek naar een stageplaats voor minimaal 8 uur per week. 

 • Trea is op zoek naar een opleidings- en werkplek voor de opleiding tot verpleegkundig specialist:
  “Ik ben nu ongeveer 10 jaar werkzaam in coördinerende functies van de zorg. Iets wat ik erg leuk vind, maar waarbij ik ook merk dat het medische vlak mij steeds meer aantrekt.
  Daarom wil ik mij verder gaan ontwikkelen tot verpleegkundig specialist, werkzaam te zijn in het gehele traject van klacht, diagnose en behandeling.
  Ik zou graag in contact komen om mijn motivatie verder toe te lichten en te kijken of wij iets voor elkaar kunnen betekenen. Ik zoek een opleidingsplek, en iemand die de praktijkbegeleiding op zich wil nemen. Het liefst maak ik de keuze uit  Intensieve zorg bij somatische aandoeningen of Chronische zorg bij somatische aandoeningen. Wat maakt dat een plek in de eerste lijn of in een verpleeghuis het beste zou passen.”

 • Joyce, woonachtig in Eelde en inmiddels 13 jaar werkzaam als (regie)verpleegkundige zoekt een stageplaats Verpleegkundig Praktijkondersteuner: "Sinds 2011 werk ik in het Martini Ziekenhuis op de afdeling Interne Geneeskunde en Oncologie. Een drukke en hectische afdeling waar ik onder andere heb geleerd om met een hoge werkdruk om te gaan en prioriteiten heb leren stellen. Omdat ik toe ben aan een nieuwe uitdaging start ik in maart 2021 met de opleiding tot verpleegkundig praktijkondersteuner aan de NHL Stenden. Hiervoor ben ik op zoek naar een stageplek voor 6-8 uur per week bij een huisartsenpraktijk.
   


   

 • Arris uit Norg is op zoek naar een BBL werkplek Doktersassistente:
  “De afgelopen 8 jaar heb ik gewerkt als verzorgende IG in de ouderenzorg waarvan de laatste 2 jaren ook als persoonlijk begeleider. In september 2020 ben ik gestart met de opleiding BBL - doktersassistente aan het Alfa College te Hoogeveen. Momenteel ben ik werkzaam als leerling doktersassistente bij Interzorg Noord-Nederland op meerdere locaties. Ik ben dienstverlenend, sociaal, reageer adequaat en ben praktisch ingesteld. Daarnaast ben ik leergierig, opgewekt, betrouwbaar en een teamplayer. Vanaf circa maart 2021 ben ik op zoek naar een nieuwe leer-werkplek waar ik mijn opleiding kan vervolgen. Mijn voorkeur gaat uit naar een werkweek tussen de 20 en 28 uren. (De opleidingseis is minimaal 16 uur per week.) Het liefst wil ik graag aan de zuidkant van de stad Groningen aan het werk, of max. 45 minuten rijden van mijn woonplaats naar mijn werk. Ik beschik over eigen vervoer.
  Kunt u mij een uitdagende werkplek bieden? Ik kom graag met u in contact!”


   

 • Sanne uit Zuidhorn volgt sinds september 2020 de opleiding BBL Doktersassistente aan het Alfa-College in Hoogeveen. Zij is op zoek naar een betaalde leer- en werkplek als doktersassistente binnen een huisartsenpraktijk voor minimaal 16 uur, binnen 45 minuten reisafstand vanaf Zuidhorn. Hiervoor was zij leidinggevende in de detailhandel. Klantvriendelijkheid, flexibiliteit en accuraat werken zijn haar op het lijf geschreven. 


   

 • Marisca uit Delfzijl is bezig met de opleiding tot doktersassistente en zoekt hiervoor een stageplek in de provincie Groningen, niet meer dan ongeveer een uur reizen van Delfzijl af:
  “Ik werk keihard om deze opleiding te halen en ben een enorme doorzetter. Ik leer snel en zal een goede toevoeging voor de praktijk zijn. Eigenlijk een win-win situatie; ik leer en tegelijkertijd kan ik de assistente(s) wat werk uit handen nemen. Ik communiceer vlot met de patiënten, kan goed overweg met computers en ik kan zowel zelfstandig als in teamverband werken.
  De ingangsdatum van de stage zou in overleg bepaald kunnen worden. In totaal moet ik 640 uur stage lopen en in overleg zouden de dagen en uren bepaald kunnen worden. Vanuit de LOI zal er stagebegeleiding zijn die ook op de stageplek zelf komt.”

   


Meer informatie en contactgegevens via Gerard Tros.

 

 

Meer weten?

Heeft u interesse in een bepaalde oproep? Of wilt u ook kosteloos een oproep plaatsen om een werkplek of stageplaats te vinden in een huisartsenpraktijk in de provincie Groningen of Noord-Drenthe? Neem dan contact op met Gerard Tros.