Vraag en aanbod stageplaats of werkplek


 

 • Marion is momenteel werkzaam als coördinerend mbo verpleegkundige in een verpleeghuis, maar wil graag per september de opleiding Doktersassistente gaan volgen. Hiervoor is zij op zoek naar een BBL leerplek van ongeveer 24 uur per week.

  “ Ik ben begonnen als verzorgende-ig op een short stay revalidatie en palliatieve afdeling. Hierna heb ik intern binnen Lentis (psychiatrie) de mbo v opleiding gedaan. Ik ben werkzaam geweest op de afdeling Korsakoff, beschermde woonvormen en de gesloten afdeling binnen de kliniek.
  Ik ben woonachtig in Scheemda en een plek rondom gemeente Oldambt zou mij dus goed passen. Het liefst voor 24 uur in de week en zou graag september willen starten met de opleiding. Als een stage plek voor 1 dag in de week mogelijk is hou ik mij ook aanbevolen. Dan regel ik met mijn huidige werkgever dat ik dan 1 dag uit geroosterd kan worden."
  ​Meer informatie is op te vragen bij Gerard Tros, Elann.


   

 • Sanne uit Assen heeft het voornemen om vanaf september de BBL opleiding Doktersassistente te gaan volgen bij het Alfa- College in Hoogeveen. Hiervoor is zij op zoek naar een BBL leerplek voor 24 uur per week.
  Eerder heeft zij de opleiding MBO niveau 4 gespecialiseerd kok aan het ROC van Amsterdam gevolgd.
  “Na een aantal jaar in de horeca te hebben gewerkt, heb ik gemerkt dat de horeca niet meer bij me past en dat ik toe ben aan een nieuwe uitdaging. Het beroep doktersassistente lijkt me erg interessant, ik heb hierin nog geen ervaring. Het lijkt me leuk om de patiënt te helpen, om contact met de patiënt te hebben en ze te helpen met het maken van afspraken of te informeren en te adviseren. Ook wil ik graag zoveel mogelijk over het menselijk lichaam leren en om medische handelingen uit te kunnen voeren. ik ben erg gemotiveerd en leergierig en zou me graag willen ontwikkelen in dit mooie vak!"
  ​Meer informatie is op te vragen bij Gerard Tros, Elann
   


   

 • Mijn naam is Jannie en woonachtig in Sauwerd. Graag zou ik in contact komen met een huisartsenpraktijk waarin de ouderenzorg ondersteuning kan gebruiken. Ik ben geriatrieverpleegkundige en werk als consulent in het Martini ziekenhuis, zowel klinisch als poliklinisch. Ook heb ik ruime werkervaring met de (oudere) cardiologische patiënt als ccu-verpleegkundige.
  Mijn huidige werk bestaat uit; het herkennen van de kwetsbare oudere, uitvoeren cognitieve diagnostiek, differentiëren tussen dementie, delier, depressie, levensfase problematiek en mede vorm geven aan het gesprek over advanced care planning. Ik stel zelfstandig zorgplannen op en bij ontslag vanuit de kliniek maak ik graag gebruik van de overdracht middels de Transmurale zorgbrug. Het inzetten van de Transmurale zorgbrug is een manier van zorgverlening waarin ik steeds weer de toegevoegde waarde ervaar van samenwerken in de keten.
  Door collega’s word ik omschreven als enthousiast, proactief en vriendelijk. In staat om vlot kwetsbaarheid te herkennen en woorden te geven aan “onderbuikgevoel” en/of “niet pluis” gevoel.
  In de 1e lijn heb ik geen werkervaring. Hier gaat mijn interesse naar uit omdat ik denk dat kennis van de oudere mens een grote bijdrage kan leveren in de preventie van zorg voor deze groep. Ik zou graag willen verkennen hoe ik als geriatrieverpleegkundige mijn rol kan innemen in een huisartsenpraktijk. Voor verdere scholing en ontwikkeling sta ik open. Graag kom ik in contact met belangstellenden.
  Meer informatie is op te vragen bij Gerard Tros, Elann.
   


   

 • Karin uit Meerstad zoekt in verband met haar opleiding tot doktersassistente per september 2021 een stageplek of leer/werkplek.
  De werkzaamheden als doktersassistente spreken haar erg aan: De contacten met een grote verscheidenheid aan patiënten, de variatie in werkzaamheden, de samenwerking met collega’s uit verschillende disciplines maakt voor haar de functie van doktersassistente erg aantrekkelijk en interessant.
  Sinds 2018 werkt Karin als longfunctie-analist in opleiding op de polikliniek Longziekten van het Martini Ziekenhuis. Daarvoor heeft zij 10 jaar gewerkt als kernanalist cytologie bij de afdeling Pathologie van het Martini Ziekenhuis.

  Meer informatie en contactgegevens zijn op te vragen bij Gerard Tros, Elann
   


   

 • Gerda is op zoek naar een werk/leerplek in een huisartsenpraktijk voor 16-24 uur voor de opleiding POH somatiek.
  Gerda: “Ik heb jarenlang ervaring opgedaan in de wijk als wijkverpleegkundige en als regisserend wijkverpleegkundige. Mijn HBO-V heb ik gehaald in 2019 conform de meest recente eisen (niveau 6). Ik ben communicatief sterk, betrokken en leergierig. Ik zie mijzelf als een vriendelijk en enthousiast persoon die de patiënt centraal stelt.
  Bijdragen aan ontwikkeling en kwaliteit van de zorg en uiteraard aan tevreden patiënten zijn voor mij belangrijke aspecten in mijn werk.
  Vanwege mijn affiniteit met en interesse in het coördineren van de zorg bij patiënten met chronische ziektebeelden wil ik mijzelf graag verder ontwikkelen als praktijkondersteuner somatiek in een huisartsenpraktijk”.
   


   

 • Victor, Physician assistant i.o., zoekt huisartsenpraktijk:
  “Ik ben op zoek naar een huisartsenpraktijk die ik kan komen versterken als physician assistant in opleiding. Graag zou ik in overleg met uw praktijk in september willen starten met de master Phycisian Assistant aan de Hanzehogeschool Groningen. Waarom dit voor uw praktijk interessant is, leest u hieronder.
  Wie ben ik
  Mijn naam is Victor,30 jaar en woonachtig in Groningen. De afgelopen 6 jaar heb ik gewerkt als fysiotherapeut in binnen- en buitenland met veel verschillende doelgroepen.
  Waarom nu een physician assistant aanstellen?
  Voor uw praktijk is aankomend studiejaar (2021-2022) hét jaar om nog een physician assistant in opleiding aan te stellen. Dit is het laatste jaar dat er nog gebruik gemaakt kan worden van stimuleringssubsidies. Dit houdt onder andere het volgende in:  
  - Vanuit het ministerie van VWS is een vergoeding van 22.500,- euro per jaar beschikbaar voor de werkgever gedurende de duur van de studie (2,5 jaar).
  - De leermeester krijgt een vergoeding van 3.600,- euro per jaar.
  Nieuwsgierig geworden?
  Graag kom ik op korte termijn met uw praktijk in gesprek om kennis te maken en de mogelijkheden te bespreken.”

  Contactgegevens zijn bekend bij Gerard Tros

 • "Mijn naam is Rixt en ik ben op zoek naar een functie als VS of PA (io) in een huisartsenpraktijk in Drenthe of Groningen.
  Ik werk sinds 2015 met veel plezier als hematologieverpleegkundige. Toch ben ik toe aan een nieuw soort uitdaging. De zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en het overstijgend denken in de functie van VS/PA passen goed bij mij. Ik houd me bovendien graag bezig met deskundigheidsbevordering en het verbeteren van de kwaliteit van zorg, onder andere via mijn werkzaamheden voor de beroepsvereniging van verpleegkundigen en verzorgenden. De huisartsenpraktijk trekt mij aan vanwege de laagdrempeligheid, afwisseling en (relatieve) kleinschaligheid. 
  Ik ken mijzelf als een snelle leerling. Ik kan goed plannen en ken mijn eigen grenzen. Ik heb een sterk analytisch denkvermogen en ben altijd gericht op een optimaal gezamenlijk resultaat. Door anderen word ik gewaardeerd om mijn betrokken, nuchtere en opgewekte karakter en om het feit dat ik voor iedereen toegankelijk ben."

  Contactgegevens zijn op te vragen bij Gerard Tros

   

 • Seda uit Groningen is op zoek naar een stageplaats voor doktersassistente:
  "Ik heb 3 jaar de opleiding doktersassistente gedaan, alles van de 3 jaar heb ik behaald behalve een examen niet waardoor ik mijn diploma niet heb kunnen halen. Toch heb ik niet opgegeven en wil ik deze diploma behalen. Uiteindelijk heb ik besloten op mijn diploma via het Capabel Onderwijs mijn diploma te halen. Alleen heb ik hiervoor een stageplaats nodig, zonder een stage kan ik mijn diploma doktersassistente niet behalen. Mijn stage is gedurende 15 maanden, 2 dagen in de week, gedurende 16 uur. Het mag in een huisartsenpraktijk, ziekenhuis, kliniek, certe of ggd zijn. Ik heb zelf al het een en andere ervaring. Ik hoop dat ik de kans bij een van jullie mag krijgen om uiteindelijk doktersassistente te worden. Ik ben heel erg gemotiveerd en zal erg mijn best doen om jullie tevreden te houden."


   

 • GEZOCHT STAGEPLAATSEN HUISARTSGENEESKUNDE VOOR STUDENTEN MASTER PHYSICIAN ASSISTANT
  GRONINGEN –Studenten van de opleiding Master Physician Assistant (MPA) van de Hanzehogeschool Groningen zijn blijvend op zoek naar stageplaatsen huisartsgeneeskunde in de regio Noord en Oost Nederland.
  De MPA opleiding is een 2,5 jarige, duale Master of Science opleiding, waarbij studenten wekelijks op de woensdag cursorisch onderwijs genieten aan de opleiding in Groningen (voor een overzicht van het curriculum zie: www.hanze.nl/mpa). Daarnaast verwerven de studenten op hun eigen praktijkleerplek binnen een leermeester-gezel relatie de benodigde specialistische competenties. Voorts worden studenten binnen het praktijkleren tevens verzocht om 7 stages buiten het eigen specialisme af te ronden. Deze stages zijn gekoppeld aan de thematiek van het vak Klinische Geneeskunde & Farmacotherapie. Het doel van deze stages is het behalen van generalistische competenties.
  Van u als geïnteresseerde huisarts verwachten we dat u affiniteit heeft met enige vorm van praktijkopleiding (AIOS, co-assistenten), daarnaast een coachende houding bezigt, maar bovenal ook medische taakherschikking via physician assistants omarmt. Dit vooral, omdat de eis aan onze studenten is dat zij aan het eind van hun stage huisartsgeneeskunde de nodige doelen moeten hebben behaald, waaronder het onder reactieve supervisie consulten kunnen verrichten. Dit alles teneinde beoordeeld door u als huisarts.
  De stagevergoeding die u als huisarts bij de opleiding MPA kunt declareren betreft € 500,- voor een stageperiode van 3 weken uur (= 72 uur) per student.

  Mocht u aan aanvullende informatie willen, dan is de heer Luppo Kuilman (programma-manager) graag bereid u te woord te staan. Hij is bereikbaar via: l.kuilman@pl.hanze.nl
   


   

 • Trea is op zoek naar een opleidings- en werkplek voor de opleiding tot verpleegkundig specialist:
  “Ik ben nu ongeveer 10 jaar werkzaam in coördinerende functies van de zorg. Iets wat ik erg leuk vind, maar waarbij ik ook merk dat het medische vlak mij steeds meer aantrekt.
  Daarom wil ik mij verder gaan ontwikkelen tot verpleegkundig specialist, werkzaam te zijn in het gehele traject van klacht, diagnose en behandeling.
  Ik zou graag in contact komen om mijn motivatie verder toe te lichten en te kijken of wij iets voor elkaar kunnen betekenen. Ik zoek een opleidingsplek, en iemand die de praktijkbegeleiding op zich wil nemen. Het liefst maak ik de keuze uit  Intensieve zorg bij somatische aandoeningen of Chronische zorg bij somatische aandoeningen. Wat maakt dat een plek in de eerste lijn of in een verpleeghuis het beste zou passen.”
   


   

 • ​​Sanne uit Zuidhorn volgt sinds september 2020 de opleiding BBL Doktersassistente aan het Alfa-College in Hoogeveen. Zij is op zoek naar een betaalde leer- en werkplek als doktersassistente binnen een huisartsenpraktijk voor minimaal 16 uur, binnen 45 minuten reisafstand vanaf Zuidhorn. Hiervoor was zij leidinggevende in de detailhandel. Klantvriendelijkheid, flexibiliteit en accuraat werken zijn haar op het lijf geschreven. 

   

 • Marisca uit Delfzijl is bezig met de opleiding tot doktersassistente en zoekt hiervoor een stageplek in de provincie Groningen, niet meer dan ongeveer een uur reizen van Delfzijl af:
  “Ik werk keihard om deze opleiding te halen en ben een enorme doorzetter. Ik leer snel en zal een goede toevoeging voor de praktijk zijn. Eigenlijk een win-win situatie; ik leer en tegelijkertijd kan ik de assistente(s) wat werk uit handen nemen. Ik communiceer vlot met de patiënten, kan goed overweg met computers en ik kan zowel zelfstandig als in teamverband werken.
  De ingangsdatum van de stage zou in overleg bepaald kunnen worden. In totaal moet ik 640 uur stage lopen en in overleg zouden de dagen en uren bepaald kunnen worden. Vanuit de LOI zal er stagebegeleiding zijn die ook op de stageplek zelf komt.”

   


Meer informatie en contactgegevens via Gerard Tros.

 

 

Meer weten?

Heeft u interesse in een bepaalde oproep? Of wilt u ook kosteloos een oproep plaatsen om een werkplek of stageplaats te vinden in een huisartsenpraktijk in de provincie Groningen of Noord-Drenthe? Neem dan contact op met Gerard Tros.