Samen digitaal de toekomst in kijken, digitale presentatie webinar 1, 29 juni 2023

< terug
Type nascholing E-learning
Locatie Online
Organisatie Elann in opdracht van Zorgadvies
Prijs € 0,00
Meer informatie bij: Gerard Tros
Meer Informatie e-mail: g.tros@elann.nl
Meer Informatie telefoon: 06-51249893
Doelgroep Dietist, Ergotherapeut, Fysiotherapeut, Huisarts, Logopedist, Oefentherapeut, POH, Praktijkmanager, Praktijkverpleegkundige, Verloskundige, Verpleegkundige

Inschrijven met accountRegistreren en inschrijven


Inleiding

Naar aanleiding van vragen uit de praktijk organiseert Zorgadvies Groningen dit jaar een webinarreeks voor alle professionals werkzaam in de eerste lijn. De webinars geven inzicht in de veranderende wereld, handvatten hoe je hier mee kan omgaan en inspiratie om verder te denken. De webinars sluiten op elkaar aan én kunnen los gevolgd worden. Overkoepelende themas zijn informatie, samenwerking en digitalisering.

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de details van het programma, krijg de uitnodigingen en doe mee. In alle webinars is het mogelijk om vragen te stellen en het gesprek met de spreker aan te gaan. Heb je van tevoren al vragen over een thema? Stuur ze alvast naar ons en ze worden meegenomen in de voorbereiding.


Inhoud

Webinar 5, 11 januari 2024: Virtuele Realiteit (VR) in de Zorg

Virtuele Realiteit (VR) is een geavanceerde technologie die gebruikers volledig onderdompelt in een computer gegenereerde driedimensionale omgeving of een 360 graden video. Door het gebruik van VR-headsets kunnen mensen interactief zijn in deze virtuele wereld en een gevoel van aanwezigheid ervaren, alsof ze daadwerkelijk fysiek aanwezig zijn in de digitale omgeving. VR kan ingezet worden voor:

  • trainingen waarbij in de echte situatie fouten vermeden moeten worden (boorplatform, verstikking, etc),
  • ontspanning waarbij iemand virtueel op mooie plekjes in de wereld kan rondkijken,
  • behandelingen voor bijv. pleinvrees,
  • vergaderingen met onbeperkte mogelijkheden,
  • serious gaming voor bijv. pijnbestrijding,

en veel meer.

We voorzien in de toekomst de ontwikkeling dat de VR meer en meer gecombineerd gaat worden naar een combinatie van VR en AR. AR is een techniek om simulatie in de echte wereld te kunnen weergeven. Door de steeds beter wordende techniek komen er steeds meer toepassingen en wordt het laagdrempeliger voor de gebruikers.
In de zorg zullen we in de toekomst nog vaker met personeelstekorten te maken hebben. Cliënten en patiënten kunnen virtuele begeleiding krijgen op het gebied van o.a. ontspanning, training en beweging. Door het grote verloop van personeel zijn er meer trainingen nodig. Met VR wordt in de virtuele praktijk getraind waardoor personeel in een kortere tijd meer ervaring opdoet. Ook zullen mantelzorgers training/bewustwording kunnen krijgen d.m.v. VR. Al met al is zorgpersoneel sneller inzetbaar en kunnen de zorgtaken door minder zorgpersoneel uitgevoerd worden.
De VR bieb heeft verschillende interactieve VR scenarios (360 graden video) in de ouderen- en gehandicaptenzorg. Deze scenarios worden in trainingen voor zorgpersoneel gebruikt. Door de virtuele praktijkervaring beklijft de informatie beter en is zorgpersoneel sneller en beter getraind. Met de VR bieb zijn alle scenarios, met themas zoals triage, slik- en stikscholing, BHV en conflicthantering, onbeperkt te gebruiken.
Door vragen of casus van tevoren in te sturen (via info@zorgadviesgroningen.nl) kunnen we de lezing nog beter aan laten sluiten bij uw praktijk.

Webinar 6, 8 februari 2024, Vervallen.


Programma
  • webinar 5, 11 januari 2024: Virtuele Realiteit (VR) in de Zorg
  • webinar 6, 8 februari 2024: Vervallen

Inschrijven met accountRegistreren en inschrijven< Terug