Het Ommelander Zorg Symposium

< terug Vrij
Datum donderdag 01 februari 2024
Tijd 17:30 - 21:00 uur
Type nascholing Op locatie
Locatie HarbourClub Winschoten
Organisatie Het Ommelander Ziekenhuis
Prijs € 0,00
Meer informatie bij: Janneke Komduur
Meer Informatie e-mail: j.komduur@elann.nl
Meer Informatie telefoon: 06-51259183
Doelgroep Huisarts, Physician assistant, POH GGZ, Specialist, Verloskundige, Verpleegkundig specialist
Accreditatiepunten toegekend KNOV: 3
LV POH GGZ: 3
NAPA: 3
V&V: 3
ABAN: 3
VSR: 3

Inschrijven met accountRegistreren en inschrijven


BCLN - 2 punten


Inleiding

Binnen het Ommelander Ziekenhuis Groningen zetten we ons in voor de beste zorg voor iedereen, dichtbij huis. We willen niet alleen mensen helpen en begeleiden die ziek zijn, maar vooral ook voorkomen dat ze ziek worden en langer in goede gezondheid kunnen leven. Daarom is preventie een belangrijk speerpunt binnen ons ziekenhuis, met aandacht voor gedrag en voeding. Want voorkomen is beter dan genezen, en dat is iets waar wij ons volledig in kunnen vinden. Hoe kunnen we dat samen aanpakken? Welk gereedschap hebben we dan tot de beschikking?

Tijdens het Ommelander Zorg Symposium op 1 februari inspireren een aantal sprekers de aanwezigen met kennis, wetenschappelijke achtergrond en een goed verhaal over dit thema. Zij geven praktische handvatten om samen direct mee aan de slag te gaan. Welke stigmas leven er in de spreekkamer? Hoe begin je over gezond gedrag en voeding en wat weten we er zelf over? Welke netwerken zijn er al of zijn in ontwikkeling in dit multidisciplinaire zorgvlak. Hoe kunnen we buiten de gebaande paden denken?


Programma

17.00 uur Inloop en registratie

17.30 uur Start programma

Jutka Halberstadt: Netwerkaanpak voor kinderen met overgewicht en obesitas

Gertjan van Dijk: Op weg naar Individualized Prevention

19.05 uur Pauze met hapje en drankje

19.40 uur Start tweede deel programma

Ommelanders om de tafel - Over het Ommelander van de toekomst en hun kijk op preventie en leefstijl

Koen Kas - Als het ziekenhuis me betaalt om gezond te blijven

21.00 uur Afsluiting en borrel in de foyer

Sprekers

Jutka Halberstadt
Als zelfstandig adviseur en universitair docent kinderobesitas aan de Vrije Universiteit is Jutka Halberstadt actief verbinder van wetenschap, beleid en praktijk t.b.v. het verbeteren van de fysieke en mentale gezondheid van burgers. Zij heeft langjarige expertise in en is pleitbezorger van een integrale intersectorale aanpak voor de preventie van en zorg voor overgewicht en obesitas bij kinderen en volwassenen ter bevordering van hun gezondheid, kwaliteit van leven en maatschappelijke participatie. Ze zal op 5 juli schetsen hoe de zorg voor kinderobesitas in Nederland op dit moment voor vorm krijgt.

Gertjan van Dijk
Als hoogleraar Neurobiologie van de Energiebalans aan de Rijksuniversiteit van Groningen heeft hij een schat aan kennis en ervaring over de rol van leefstijl in het voorkomen en behandelen van ziekten. Gertjan van Dijk weet in begrijpelijke taal complexe wetenschappelijke inzichten te vertalen
naar praktische handvatten voor een gezonde levensstijl.

Koen Kas
Koen is visionair op het terrein van de gezondheidszorg. De toekomst van de geneeskunde zal preventief én gepersonaliseerd zijn volgens Koen Kas, gezondheidsfuturoloog, ondernemer en professor moleculaire oncologie en digital health. Hij is een pionier in zijn vakgebied en heeft al vele baanbrekende projecten en initiatieven op zijn naam staan. Met zijn unieke ombinatie van medische kennis, technologische expertise en delight thinking methodologie zal hij iedereen op 5 juli inspireren en prikkelen.


Overige informatie

Voor zorgprofessionals en beleidsmakers
Dit symposium is voor iedereen die vanuit zijn /haar professie een link heeft met preventie en patiëntenzorg. Of u nu in de zorgketen werkzaam bent en patiënten behandelt en begeleidt, doorverwijst of dat u zich meer op afstand bezighoudt met beleid.


Inschrijven met accountRegistreren en inschrijven< Terug