Compagnonscursus OZG (2021) 2

< terug Nog 1 plek
Datum donderdag 28 oktober 2021
Tijd 09:00 - 17:00 uur
Type nascholing Op locatie
Locatie Hotel & Restaurant De Wildthout, Ommen
Organisatie Elann
Prijs € 595,00
Meer informatie bij: Janneke Middel
Meer Informatie e-mail: j.middel@elann.nl
Meer Informatie telefoon: 050-3666442
Doelgroep Huisarts, Specialist, Specialist Ouderengeneeskunde
Accreditatiepunten toegekend ABAN: 11

Inschrijven met accountRegistreren en inschrijven


U kunt zich ook nog aanmelden voor de Compagnonscursus OZG die zal plaatsvinden op donderdag 30 september t/m vrijdag 1 oktober.

Klik op de link om direct naar de betreffende inschrijfpagina te gaan https://www.elann.nl/nascholing/nascholingsagenda?object=57.


Inleiding

Met veel genoegen nodigen wij u uit voor de Compagnonscursus OZG 2021 op een prachtige locatie in Ommen, in Hotel & Restaurant Wildthout.
De cursus door en voor huisartsen, medisch specialisten en specialisten ouderengeneeskunde.

De cursus vindt plaats van donderdag 30 september t/m vrijdag 1 oktober en
van donderdag 28 t/m vrijdag 29 oktober 2021.

Geaccrediteerd bij ABAN voor 11 punten.


Inhoud

Wat komt er zoal aan bod:

  • Opening van de cursus door de Raad van Bestuur OZG.
  • De Wet zorg en dwang; implementatie in de huisartspraktijk en in het ziekenhuis. U heeft er vast wel eens over gehoord: de Wet Zorg en Dwang (WZD). Deze wet vervangt, samen met de Wet verplichte ggz (Wvggz), de wet BOPZ. De WZD is cliëntvolgend en geldt in principe ook in de thuissituatie en in het ziekenhuis. Tijdens deze bewustwordingssessie verzorgt Robert Helle, specialist ouderengeneeskunde en jurist, een introductie in de WZD. Wat houdt deze wet in voor uw beroepspraktijk?
  • Hartfalen, wat is er nu weer voorgeschreven... De 50 pillen bij hartfalen, welke patiënt krijgt wat en waarom. Oke hier was sprake van enige overdrijving. Toch verandert er veel op het gebied van hartfalenbehandeling. De nieuwe inzichten op een rij.
  • De slaapapneu-straat in het OZG, lang zo slaapverwekkend nog niet! De diagnostiek en behandeling van slaapapneu vraagt om een multidisciplinaire aanpak waarin diverse specialisten een rol spelen.
  • Dokter dat was toch een kuur … We hebben vast allemaal wel eens meegemaakt dat een patiënt pillen kreeg en hiermee stopte terwijl wij dachten dat duidelijk was dat dit onderhoudsmedicatie was. Hoe herken je de patiënt die het toch niet helemaal begrepen heeft en wat kunnen wij doen om te controleren of alles overgekomen is.
  • Gewichtige en andere zwaarwegende gerelateerde zaken. In 2020 had 50% van de Nederlandse bevolking overgewicht en 13,9 % ernstig overgewicht (obesitas). de Noordelijke 3 provincies liggen de cijfers van overgewicht tussen de 48,6 en 52,9 procent. Preventie is natuurlijk van belang maar als het overgewicht een probleem wordt kan men geopereerd worden. Wat voor operaties zijn mogelijk? Wat zijn de consequenties van operatie? Wat doet het met de hormoonhuishouding? En i.v.m. Corona wat voor effect heeft adipositas op de immunologisch status.
  • Als afsluiting van de Compagnonscursus gaan wij met z'n allen in debat. Volgens het format van het Lagerhuis willen wij op een actieve manier de meest uiteenlopende stellingen bekritiseren en verdedigen!

Voorbereiding

Voorbereidingscommissie
Heini Nap, Josefien Grevelink-Torenbosch, Kasper Tichelaar, Lianne Permentier, Marion bouwmeester, Noordje Smal en Sipke Gielink


Overige informatie

Annuleringsvoorwaarden bij deze nascholing:
Bij annulering is geen restitutie mogelijk. Bij verhindering kan een vervanger uw plaats innemen.


Hyperlink
www.elann.nl

Inschrijven met accountRegistreren en inschrijven< Terug