Nieuw: regionale netwerken POH GGZ

21 oktober 2014

De drie regionale netwerken POH GGZ komen voort uit het Groninger Platform POH GGZ.  De eerste officiële bijeenkomsten zijn op 20 november.

ELANN/ROS heeft de begeleiding van het Groninger Platform POH GGZ overgedragen aan de regionale netwerken POH GGZ. De drie nieuwe netwerken gaan zelfstandig verder. De eerste officiële bijeenkomsten zijn donderdag 20 november.

De regionale netwerken POH GGZ komen voort uit het Platform POH GGZ. Dit Platform werd ondersteund door ELANN/ROS.  Afgelopen september werd het Platform opgeheven en opgedeeld in drie regionale netwerken: Groningen, Oost-Groningen en Noord- en West Groningen. Zij gaan zelfstandig verder.

Zelf verder

ELANN initieerde het Platform in 2009 toen de eerste praktijkondersteuners GGZ bij de huisartsen gingen werken. Het Platform voorzag in de behoefte om elkaar te ontmoeten, kennis te delen en te pionieren. Roelinda Bos, adviseur van ELANN: “We vinden het belangrijk om ​nieuwe ontwikkelingen te ​faciliteren en mensen hierin met elkaar te verbinden, zodat kennis en ervaringen optimaal gedeeld kunnen worden en vervolgens een netwerk te realiseren dat daarna zelf verder k​an. Voor het Platform POH GGZ is die fase nu aangebroken.”

Volgende stap

De overdracht naar de regionale netwerken POH GGZ is een logische keuze. Op deze manier wordt het netwerk lokaal geborgd en kan de volgende stap naar deskundigheidsbevordering en professionalisering worden gezet.

Netwerk per regio

De drie netwerken organiseren ieder afzonderlijk bijeenkomsten voor de regio. Jaarlijks is er in september een gezamenlijke bijeenkomst die in samenwerking met ELANN/ROS wordt voorbereid.

De bijeenkomsten in de regio  worden georganiseerd door de contactpersonen van de regionale netwerken POH GGZ: actieve, betrokken POH GGZ’ers die zich in willen zetten voor hun eigen beroepsgroep.  POH GGZ’ers , die werken bij huisartsen, Interpsy of Lentis  in de provincie Groningen, kunnen zich aansluiten bij de regionale netwerken.

Vragen?

Voor meer informatie over de regionale netwerken POH GGZ  en om in contact te komen met de contactpersonen, kunt u mailen of bellen met Roelinda Bos, telefoon 050 3666444.