Sfeerimpressie busreis naar de Ommelanden

30 oktober 2018

Aanstekelijk en inspirerend.  Zo reageerden de deelnemers na afloop op de busreis die  ELANN/ROS op 25 september organiseerde om waarnemers, HIDHA’s en AIOS  kennis te laten maken met praktijken op het platteland.

De praktijkhouders van de drie bezochte praktijken in Eenrum, Ten Boer en Slochteren konden hun enthousiasme voor het praktijkhouderschap, hun regio en samenwerkingsverband goed overbrengen. Tera Wijbrandi ging onder andere in op de taakverdeling tussen haar en haar maat. Joris Linmans en Roelfien Ensing vertelden over het neerzetten van een breed pakket van huisartsenzorg voor hun patiënten in een nieuw pand. En tot slot zetten Wieke van der Wal en Harry Fey hun instap- en groeimodel voor een jonge huisarts/praktijkhouder uiteen.

 ‘Het enthousiasme van de jonge praktijkhouders was aanstekelijk. Daarnaast zijn ze allen aan het vernieuwen, zeer inspirerend’, gaf één van de deelnemers aan. ‘Het enthousiasme om een plattelandspraktijk over te nemen wordt enorm aangewakkerd!’, reageerde een ander.

Tijdens de reis werd door Etty ter Steeg, Ger Plat en Selma de Visscher in de bus verteld hoe Menzis, de Huisartsenopleiding en ELANN/ROS de zoekende en jonge praktijkhouders kunnen ondersteunen.

Voor de lunch werd de Fraeylemaborg bezocht. De deelnemers kregen een rondleiding door het park en leerden elkaar met het Duo-vormingsspel; de juiste fit? beter kennen.

Er reisde ook iemand van Medisch Contact mee. Het artikel stond in nummer 40: mooi dat er landelijke aandacht is voor huisartsen in de Ommelanden.

Niet geabonneerd op Medisch Contact, maar wel geïnteresseerd in het artikel? Neem dan even contact op met ons secretariaat.