Terugblik symposium geboortezorg

26 november 2015

Dit jaar stond het symposium van het Consortium ZGNN volledig in het teken van samenwerking in geboortezorg. Wat moet? En wat is goed?

Zo'n 120 verloskundigen, huisartsen, kraamzorgmanagers, gynaecologen, O&G verpleegkundigen en studenten van de AVAG namen op 6 november deel aan het symposium ‘Samenwerking in de geboortezorg: stand van zaken III’.

Pim Valentijn van het Jan van Es Instituut nam hen mee langs de do-and- don’ts van samenwerking en waarschuwde voor samenwerkeritis:  “als het doel  van de samenwerking niet voor iedereen duidelijk is, is het samenwerkeritis ofwel tijdverspilling”.

Er waren verschillende workshops over onder meer integrale geboortezorg in Heerenveen en Hoogeveen, privacy en gegevensdeling en cliëntenparticipatie. De verslagen en de presentaties vindt u terug op de site van het Consortium ZGNN. Daar kunt u ook terecht voor de Handreiking Zorg voor kwetsbare zwangeren met uitgebreide info, handige websites en voorbeelden van protocollen en documenten.

Het jaarlijkse symposium van het Consortium werd dit maal georganiseerd door ROS Friesland in samenwerking met ELANN, ProGez, de AVAG en de projectleiders van ProKind en ACTion.

Volgend jaar vindt het Symposium plaats op vrijdag 4 november. Noteer de datum alvast in uw agenda.