Vragen en antwoorden bekostiging integrale geboortezorg

7 juli 2016

In samenwerking met het ROS netwerk maakte ELANN/ROS een handige lijst met vragen én antwoorden over de praktische invulling van de contractering van integrale geboortezorg.

Per 1 januari 2017 is er de mogelijkheid om integrale geboortezorg te contracteren. Dit biedt Verloskundige Samenwerkingsverbanden of andere geboortezorgorganisaties de kans om contractonderhandelingen te starten met de hoofdverzekeraar voor een integraal aanbod van geboortezorg. Het inkoopbeleid van Menzis  is inmiddels gepubliceerd. Toch is er nog onduidelijkheid over de praktische invulling van contractering van geboortezorg.  ELANN/ROS  heeft in samenwerking met het ROS-netwerk een handige Q&A gemaakt die u zou kunnen helpen.

Download Q&A bekostiging integrale geboortezorg.pdf

Checken

De Q&A is gebaseerd op publiekelijk beschikbare informatie en gesprekken met stakeholders. Gezien de snelle ontwikkelingen is dit document niet volledig en raden wij aan de informatie altijd voor gebruik binnen de organisatie te checken.

Meer informatie

Wilt u meer weten over geboortezorg en wat ELANN/ROS daarbij kan betekenen? Bel of mail met Roelinda Bos, tel. 050 366445.