30 oktober 2020

De Huisartsenkring Groningen en de GHC zijn op zoek naar een Bestuurssecretaris

voor 24 uur per week

Organisaties
In de provincie Groningen en Noord Drenthe werken de Huisartsenkring Groningen, de Groninger Huisartsen Coöperatie (GHC) en Elann nauw samen om huisartsen in deze regio te ondersteunen. Daarbij richt de Huisartsenkring Groningen zich op de belangenbehartiging van de beroepsgroep huisartsen.

De Groninger Huisartsen Coöperatie (GHC) is een zorggroep voor en door huisartsen in de provincie Groningen en Noord-Drenthe. Met meer dan 250 aangesloten huisartsen en vele ketenpartners richt de GHC zich op de kwaliteitsverbetering van de (keten)zorg aan chronisch zieken en ouderen. Ook ondersteunt de GHC huisartsenpraktijken door zorg op een vernieuwende manier te organiseren, bijvoorbeeld wat betreft diagnostiek en digitalisering. Daarnaast draagt de GHC bij aan de uitvoering van het VWS-programma ‘De Juiste Zorg op de Juiste Plek’ in het werkgebied van de GHC.

Zie voor meer informatie over de Huisartsenkring Groningen en de GHC op https://groningen.lhv.nl/ en  https://www.ghcgroningen.nl/.

De functie
In de functie van bestuurssecretaris bied je beleidsmatige en juridische ondersteuning aan het bestuur van de Huisartsenkring Groningen en het bestuur en management van de GHC. In samenwerking met het management van de GHC ondersteun je de besturen bij het voorbereiden en vaststellen van beleidskwesties die aan de orde zijn in de bestuursvergaderingen en bij de besluitvorming.

Daarnaast bied je advies en ondersteuning bij juridische zaken, waaronder het opstellen en beoordelen van overeenkomsten.

Verder draag je zorg voor het notuleren en agenderen van de vergaderingen, bewaak je de daar gemaakte afspraken en besluiten en draagt zorg voor de uitvoering er van.

Als bestuurssecretaris heb je een spilfunctie tussen de Huisartsenkring Groningen en de GHC. Je komt te werken in een enthousiast en hecht team van het management van de GHC en de stafcollega’s van de GHC.

Werkzaamheden

 • Het inhoudelijk voorbereiden van de bestuursvergaderingen, waaronder het maken van de agenda’s, het opstellen van concept-besluiten en beleidsvoorstellen
 • Je notuleert de vergaderingen van de besturen en van de ledenvergaderingen en bewaakt de voortgang van de uitvoering van de in de vergaderingen gemaakte afspraken en besluiten
 • Het verzorgen van correspondentie van de besturen en het management
 • Deelnemen aan de vergaderingen van de besturen met externe partijen en het notuleren ervan.
 • Het adviseren en ondersteunen bij juridische zaken, waaronder het opstellen en beoordelen van overeenkomsten, waaronder de overeenkomsten tussen de en haar onderaannemers en externe partijen. 
 • Het bijhouden van landelijke en regionale ontwikkelingen.

Wij vragen

 • Relevante opleiding op HBO+/ WO niveau, bij voorkeur met een juridische achtergrond
 • Je bent een organisator met veel overzicht en werkt gestructureerd
 • Servicegericht en proactief
 • Actieve, op samenwerking gerichte houding
 • Je beschikt over een sterk analytisch vermogen en je kunt jezelf mondeling en schriftelijk uitstekend uitdrukken, mét oog voor belangen en gevoeligheden
 • Strategisch inzicht en in staat zijn om ontwikkelingen te vertalen naar beleid en uitvoering
 • Je hebt gevoel voor verhoudingen, beschikt over politiek/bestuurlijke sensitiviteit en je communiceert gemakkelijk op verschillende niveaus
 • Je bent flexibel, ook in werktijden (bereid om in voorkomende gevallen tijdens de avonduren te werken);
 • Affiniteit met eerstelijns gezondheidszorg, in het bijzonder de huisartsenzorg

Wij bieden
Een leuke en uitdagende baan in een prettige en informele werkomgeving. Wij bieden uitstekende arbeidsvoorwaarden met een marktconform salaris en een goede pensioenregeling. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. Het betreft een aanstelling voor de duur van een jaar met de mogelijkheid tot verlenging.

Sollicitatie
Geïnteresseerd? Stuur dan je sollicitatie met CV vóór 1 januari 2021 per email aan g.tros@elann.nl .

Meer informatie
Voor vragen en meer informatie, zie www.groningen.lhv.nl en www.ghcgroningen.nl. Je kunt ook contact opnemen met Tineke Hummel via secretariaat@ghcgroningen.nl / 050-3695039.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Terug naar overzicht