03 november 2023

Huisartsenpraktijk Bulthuis in Scheemda zoekt een Huisarts die op termijn de praktijk wil overnemen.

 Huisartsenpraktijk Bulthuis in Scheemda zoekt een huisarts (eventueel huisartsenduo) die op termijn de praktijk wil overnemen.

De praktijk
Het betreft een goedlopende solopraktijk met 2400 patiënten, waarin naast de huisarts een doktersassistente en een praktijkverpleegkundige werken. Er wordt gewerkt met het HIS Promedico-ASP. Momenteel is er nog sprake van een praktijk aan huis. Er bestaat de mogelijkheid om binnen afzienbare tijd de praktijk in het Gezondheidscentrum in Scheemda te vestigen (alwaar twee andere huisartsenpraktijken, een consultatiebureau, een thuiszorgorganisatie, Certe, een diëtistenpraktijk en een medewerker Welzijn van de gemeente Oldambt zijn gehuisvest).

 

HAGRO- Scheemda Oostwold
De HAGRO bestaat uit vier huisartsenpraktijken. Drie huisartsenpraktijken zijn in Scheemda gehuisvest (waarvan twee een HOED vormen) en één in Oostwold. Het praktijkgebied behelst Scheemda en de omliggende dorpen Midwolda, Heiligerlee, Westerlee, Nieuw Scheemda, ’t Waar en een klein deel van Winschoten. Er bestaat een jarenlange, uitstekende samenwerking tussen de vier huisartsenpraktijken. De praktijken nemen niet alleen voor elkaar waar bij afwezigheid, maar vormen ook een FTO-groep en PATz-groep. Ze treden vaak als één entiteit op naar andere partijen en staan altijd klaar voor elkaar, in welk opzicht dat ook nodig mocht zijn. ‘s Middags verzorgt roulerend één van de huisartsenpraktijken de spoeddienst voor de HAGRO (waarbij van afstand elkaars HIS is in te zien), zodat de andere praktijken geen verplichte aanwezigheid hebben tot 17.00u.

 

Regio Scheemda
Scheemda is uitstekend bereikbaar vanuit de stad Groningen via de A7, de rijtijd bedraagt ca. 30 minuten. De diensten voor de Doktersdienst Groningen worden verricht vanuit de huisartsenpost in het Ommelander Ziekenhuis Scheemda. Er is sprake van warme banden en korte lijnen met de specialisten in het Ommelander ziekenhuis. De verhoudingen met de lokale apotheek, lokale thuiszorgorganisaties en fysiotherapeuten zijn uitstekend. 

De praktijkpopulatie laat zich beschrijven als niet veeleisend, loyaal, gemakkelijk in de omgang en recht door zee. 

 

Wie zoeken wij?
Een huisarts (eventueel huisartsenduo) die:

  • De reguliere huisartsenzorg in de volle breedte uitoefent en de kernwaarden van de huisartsenzorg onderschrijft (persoonsgericht, medisch-generalistisch, continu en gezamenlijk)
  • Graag samenwerkt met de andere huisartsenpraktijken van de HAGRO en andere stakeholders in het praktijkgebied
  • Sympathie voelt voor de Oost-Groningse bevolkingsgroep en zich voor langere tijd aan de praktijkpopulatie wil committeren

 

Ben je geïnteresseerd en wil je graag meer weten?

Neem dan contact op met
Gerard Tros (Adviseur continuïteit Huisartsenzorg Elann/DokNoord) g.tros@elann.nl , 06-51249893 (afwezig in week 45 en 46)
of Selma de Visscher (Adviseur Zorgadvies Groningen) s.de.visscher@zorgadviesgroningen.nl , 06-12851889.

Een bezoek plannen aan de praktijk en een gesprek met de praktijkhouder en/of de HAGRO-leden kunnen wij op korte termijn voor je inplannen!

 

Huisartsenpraktijk Bulthuis
Stationsstraat 31
9679 EA Scheemda

Terug naar overzicht