28 november 2023

Huisartsenpraktijk in Appingedam zoekt ter overname van de praktijk een Huisarts

overdiep logo 2.jpg

Huisartsenpraktijk in Appingedam ter overname: unieke samenwerking!

Huisartsen Stad Appingedam (H.S.A.) is een opmerkelijke praktijk gevestigd binnen het Gezondheidscentrum Overdiep in Appingedam. De geschiedenis van deze praktijk begon met de overname van de praktijk van huisarts Gelling-Frankes, die om gezondheidsredenen in de zomer van 2023 werd gedwongen te stoppen. Om rust en stabiliteit te creëren hebben de vier andere praktijken binnen de HOED besloten de praktijk over te nemen. Deze samenwerkingsstructuur biedt de mogelijkheid voor jou om de praktijk in je eigen tempo over te nemen.

 

Wat maakt H.S.A. bijzonder?

  • slechts 30 minuten rijden met de auto van de stad Groningen
  • 8 weken per jaar gegarandeerde vakantie- en bijscholingswaarneming
  • donderdagmiddag vrij, met uitzondering van eens in de 6 weken waarneming
  • mogelijkheid voor solo- of duopraktijk
  • intensieve samenwerking binnen de HOED, maar toch je eigen, zelfstandige praktijk
  • coaching en begeleiding in je ontwikkeling als huisarts naar praktijkhouder
  • mogelijkheid tot specialisatie als kaderhuisarts, in lijn met je collega's
  • unieke samenwerking met zorgverzekeraars waardoor we pionieren in de zorg

 

 

De Praktijk

De NHG-geaccrediteerde praktijk is goed georganiseerd en heeft groeipotentie. De praktijk bedient ongeveer 2.000 patiënten uit de stad Appingedam en de omliggende dorpen in de regio. Het team bestaat uit meerdere assistentes en een praktijkondersteuner huisartsenzorg (POH-S). De praktijkondersteuners geestelijke gezondheidszorg (POH-GGZ) en de praktijkmanagers zijn overkoepelend voor alle praktijken binnen de HOED werkzaam. Binnen het gezondheidscentrum heeft de praktijk een eigen front- en back-office en eigen spreekkamers, maar worden gezamenlijke ruimtes, zoals de wachtkamer, gedeeld.

 

Extra zorg

Door specialisaties als kaderhuisartsen en spreekuren door ziekenhuisartsen bieden we extra zorg voor elkaars patiënten op gebieden van oogheelkunde, astma/COPD, hart- en vaatziekten, kleine chirurgie, echografie, gynaecologie, dermatologie en musculoskeletale klachten. Dankzij faciliteiten zoals een semi-operatiekamer en oogheelkundige apparatuur kunnen wij patiënten veelal 1,5-lijns zorg aanbieden.

Samen sterk

De HOED bestaat uit vijf zelfstandige praktijken die intensief met elkaar samenwerken. Deze samenwerking gaat verder dan enkel de extra zorgverlening en benut de diversiteit aan kwaliteiten, achtergronden en interesses om een grotere kracht, zekerheid en rust te realiseren. Als nieuwe praktijkhouder treed je toe tot een goed functionerend team waar de taken zijn verdeeld. Deze structuur stelt ons in staat om bijvoorbeeld bijzondere overeenkomsten te sluiten met zorgverzekeraars, waardoor we vooroplopen in het leveren van kwalitatief hoogwaardige zorg, tijd voor de patiënten en minder administratieve lasten. Bovendien geeft de intensieve samenwerking ruimte om jou te coachen en begeleiden in je nieuwe rol als praktijkhouder.

 

"Ik vind het heel prettig om binnen de HOED samen te werken. Ik kan me focussen op ons relatief kleine team dat de patiënt goed kent. Het overstijgende deel, bijvoorbeeld de griepvaccinaties, organiseren we gezamenlijk. Zo kan eenieder zijn eigen kwaliteiten inbrengen en doen waar hij/zij energie van krijgt."

Brigit Peels, sinds 2,5 jaar praktijkhouder

 

Samen met Brigit Peels zijn Katelijne Volmer, Bart Arnzten, Roland Riemersma en Jasper Wijpkema de praktijkhouders. Aangevuld met Svati Patandin van Huisartspraktijk Patandin in Holwierde nemen we voor elkaar waar tijdens donderdagmiddagen, vakanties en nascholingen. Tevens zijn we onderdeel van de Hagro Appingedam/Delfzijl/Holwierde en worden ANW-diensten verzorgd binnen de DDG.

Laten we kennismaken

Wil je meer weten over de praktijk of ben je benieuwd naar ervaringen neem dan contact op met Thomas Nijland (Praktijkmanager) via pm.nijland@huisartsenoverdiep.nl of 0596 622183. We vertellen je graag meer over het praktijkhouderschap en onze HOED.

 

Dit is jouw kans om goed begeleid een praktijk met vele voordelen en extra’s over te nemen. Wacht niet langer en zet de volgende stap in je huisartsencarrière!

Terug naar overzicht